Истражете ги најквалитетните водоводни фитинзи PEX Crimp Fitting месинг за намалување на маичката за цевки Лизгачки PEX фитинзи за вашите потреби

Кога станува збор за вашите потреби за водовод, изборот на вистинските фитинзи е од клучно значење за да се обезбедат сигурни, сигурни и долготрајни врски.Денес ќе ги истражуваме најквалитетните водоводни приклучоци за стегање PEX кои се достапни на пазарот.Исто така, ќе разговараме за нивните придобивки, типови и апликации за да ви помогнеме да донесете информирана одлука за вашите специфични потреби.

Што се PEX Crimp Fittings?

PEX, што значи вкрстено поврзан полиетилен, е вид на пластичен материјал за цевки што најчесто се користи во станбени и комерцијални водоводни системи.PEX фитинзи се користат за поврзување на PEX цевки со други цевки или тела, и тие доаѓаат во различни стилови и големини за да задоволат различни апликации за водовод.

图片 1

Придобивки од фитинзите за стегање PEX

Фитинзите за стегање PEX нудат неколку предности во однос на традиционалните метални фитинзи:

1. Лесна инсталација: PEX фитинзите се многу полесни за инсталирање бидејќи не бараат навој или лемење.Тие едноставно се лизгаат на цевката PEX и се стегаат на своето место, што ја прави инсталацијата побрза и поевтина.

2. Заптивка без протекување: PEX фитинзите создаваат заптивка без протекување кога се стегаат, спречувајќи истекување на каква било вода.Ова помага да се одржи интегритетот на водоводниот систем и да се минимизираат трошоците за одржување и поправка.

3.Отпорен на корозија: PEX е некорозивен материјал, што значи дека фитинзите нема да рѓосуваат или кородираат, дури и во влажни или кисели средини.Ова го продолжува животниот век на вашиот водоводен систем и ја намалува потребата за замена.

4.Флексибилност: PEX фитинзите се пофлексибилни од металните фитинзи, што им овозможува да издржат движење и температурни промени.Ова ги прави идеални за употреба во области подложни на земјотреси или каде што има чести температурни флуктуации.

Видови фитинзи за стегање PEX

Достапни се различни видови на фитинзи за стегање PEX, вклучувајќи:

1. Фитинзи за притискање: Овие фитинзи имаат компресивно заптивка што се лизга на цевката PEX и се компресира на своето место со помош на посебна алатка.Тие се брзи и лесни за монтирање, но можеби нема да обезбедат толку силно запечатување како прицврстените фитинзи.

2. Фитинзи за стегање: Овие фитинзи имаат превртен крај кој се стега на цевката PEX со помош на алатка за стегање.Тие создаваат сигурна заптивка без протекување и обезбедуваат посигурна врска од фитинзите со притискање.

3. Спојки: Спојките се користат за поврзување на две PEX цевки заедно и доаѓаат во различни големини и должини за да задоволат различни апликации за водовод.Тие имаат внатрешни и/или надворешни шипки кои се закачуваат на цевката PEX, обезбедувајќи сигурна врска.

4. Маици: маици се користат за поврзување на три или повеќе PEX цевки заедно и овозможуваат различни конфигурации во вашиот водоводен систем.Тие имаат внатрешни и/или надворешни шипки кои се закачуваат на цевката PEX и помагаат да се обезбеди поврзување без протекување.


Време на објавување: 13-ти септември 2023 година